TIGAR A.D.
Nikole pašića 213
18300 Pirot Srbija
+381 (0)10 / 304 - 000

IZJAVA GENERALNOG DIREKTORA

IZJAVA GENERALNOG DIREKTORA
15.09.2014

Komentarišući prošlonedeljno značajnije trgovanje akcijama kompanije Tigar, generalni direktor Nebojša Djenadić je za kompanijski sajt izjavio da je i sam bio iznenadjen pre svega obimom istrgovanih akcija a potom i pozitivnim pomakom cene akcija, koja je u tri dana skočila blizu 24 procenata, pri čemu je trgovano sa 2,6% kapitala, što je najveći obim još od oktobra 2013. godine. 

Kako navodi, ova kretanja na trzištu kapitala su izazavala brojne reakcije, investirora ali i naših poverilaca, pre svega iz bankarskog sektora, imajući u vidu da je pred Tigrom takozvani UPPR postupak. Moji saradnici i ja smo krajem nedelje imali desetak poziva i mejlova sa pitanjem - šta se dešava sa Tigrom? U cilju blagovremene informisanosti i poštujući načelo ravnopravnog tretmana svih zainteresovanih, želim da istaknem da Tigar a.d. jedan duži period ima stabilno poslovanje, pre svega u delu snabdevenosti repromaterijalom, što nam umnogome olakšava servisiranje potreba kupaca. Više puta sam i dosad naglašavao da kompanija ima ogromno razumevanje i podršku kako kupaca, tako i svih partnera u lancu i da nam to omogućava da i na unutrašnjem planu sprovedemo brojne mere u cilju racionalizacije poslovanja i unapredjenja kvaliteta proizvoda i usluga. Očigledno je da Tigar ima proizvodni program koji je potreban tržištu. Očekujem da poslovanje u trećem kvartalu još izraženije valorizuje napore koje činimo. 

Želim da verujem da je i investiciona javnost prepoznala ove napore, pa zašto da ne i dosadašnje rezultate koje smo postigli. Iako je trenutna vrednost kompanije na berzi daleko ispod njene realne vrednosti, u ovom trenutku naš imperativ je dalji rast poslovnog rezultata, što u konačnom jeste i osnov za dalji rast cene na berzi, zaključuje Djenadić.


Naša vizija

Biti kompanija u čijim se vrednostima odražava dostojanstvo i integritet pripadnika i partnera i koja pruža istinski doprinos održivom razvoju.