TIGAR A.D.
Nikole pašića 213
18300 Pirot Srbija
+381 (0)10 / 304 - 000

Nato vojska u Tigrovim čizmama

 

НАТО ВОЈСКА У ТИГРОВИМ ЧИЗМАМА

ОСИМ ШВЕДСКЕ И ФИНСКЕ АРМИЈЕ, У ТИГРОВИМ ЗАШТИТНИМ ЧИЗМАМА КОРАЧАЈУ И НАТО ЈЕДИНИЦЕ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

 

Kомпанији Тигар радно лето донело је нове уговоре са купцем „Intechplast“ из Пољске за 2019 – 2020. годину, који се односе на израду заштитног програма обуће за тржиште Пољске, Ирака, Ирана, Катaра, Турске, Немачке, Саудијске Арабије, као и обуће за НАТО алијансу.

Генeрални директор компаније Тигар Владимир Илић састао се у Београду са представницима компаније „Intechplast“ и уговорио нове облике сарадње у вези са производњом заштитних чизама за овог купца, са посебним освртом на производњу ватрогасних чизама за НАТО снаге.

За купца из Пољске вредне руке пиротских мајстора у пиротској фабрици Обуће ручно израђују ватрогасне, ватрогасно шумарске и чизме под брендом „FHR“.Од недавно у ватрогасној чизми корачају безбедно и НАТО јединице за ванредне ситуације. Реч је специјалној обући отпорној на високе температуре и до 250 степени са ватроотпорним и уљаноотпорним ђоном, које користе НАТО трупе у инетервенцијама спасавања. 

Осим ове производње у компанији Тигар, потписани су уговори за производњу чизама специјалне намене за Финску армију за 2020. годину, који подразумевају почетак производње у новембру ове године. С обзиром на квалитет производа и дугорочну сарадњу извесно је  и добијање уговора за 2022. годину. Према речима директора Илића компанија Тигар може да се похвали и  добијеним тендером за Шведску армију и потписаним уговором до 2022. године. Он наглашава да ће ручна израда четири хиљада пари обуће специјалне намене у пиротској Фабрици Обуће стартовати од октобра месеца уз сукцесивно повећавање обима производње.

Подсећања ради, према званично објављеним подацима, компанија Тигар из Пирота заузима треће место у свету, а друго у Европи, међу произвођачима-извозницима гумене обуће. Kомпанија која је у већинском државном власништву се високо позиционира захваљујући квалитету производа и великом извозном потенцијалу и на тај начин наставља сигурним кораком у правцу опоравка и потенцијалног стратешког партнерства са заинтересованим инвеститорима.

 

                                                                                                             ТИГАР А.Д.

 

Naša vizija

Biti kompanija u čijim se vrednostima odražava dostojanstvo i integritet pripadnika i partnera i koja pruža istinski doprinos održivom razvoju.