SRPSKI      ENGLISH
TIGAR a.d.
TigarTigar news ticker

AKTUELNO

TIGAR POVEĆAVA IZVOZ SA STRATEŠKIM KUPCIMA DO 2020 GODINE
INOSTRANSTVO, 28.03.2018.

U periodu 23 – 26 marta 2018, delegacija Tigar AD predvodjena generalnim direktorom Vladimir Ilićem, bila je u radnoj poseti francuskoj firmi Decathlon, strateškom kupcu za koga se proizvodi lovačka gumena obuća brenda Solognac. Planirana relaizacija za ovog kupca je oko 3.500.000 eur za 2018 godinu, a u pregovorima definisana je nova mogućnost za realizaciju april 2018 – april 2019 godina od oko 5.500.000 eur.

Prema rečima generalnog direktora Vladimira Ilića cilj posete je bio definisanje novih planova za period 2018 – 2020 i novog načina poslovanja što ujedno znači povećanje prodaje i širenje tržišta kao i stvaranje zajedničke platforme i tima za razvoj novih proizvoda sa boljim performarsama.
U planovima je definisano uvodjenje i razvoj u pogonima fabrike Obuće 12 – 16 novih modela Solognac (lovačke gumene obuće) i povećanje proizvodnje za više od 50%.

Sobzirom da Dechatlon ima strategiju ekspanzije na svetskom tržištu i u narednom trogodišnjem periodu planira da otvari nove prodajne objekte na tržištu USA, Kanade, Australije, Meksika kao i u više od 15 zemalja Afrike, neophodno je da proizvodni kapaciteti fabrike Obuće isprate povećanim obimom proizvodnje u narednom periodu.

Povećanjem prodaje i širenjem tržišta na ovaj način, Tigaru AD bi za naredni trogodišnji period bilo omogućeno da proizvodni kapaciteti u kontinuitetu budu upošljenijeni, bez uticaja sezonskog karaktera proizvodnje, generalno povećanje prihoda od izvoza za više od 30% i edukaciju zaposlenih na novim projektima.


[vrh]

GENERALNI DIREKTOR TIGRA A.D. NA KOPAONIK BIZNIS FORUMU
KOPAONIK, 06.03.2018.


Genrelani direktor kompanije Tigar a.d. Vladimir Ilić učesnik je ovogodišnjeg, 25. jubilarnog Kopaonik biznis foruma koji je ove godine okupio više od 1000 učesnika.

Vladimir Ilić generalni direktor kompanije Tigar a.d. tokom trećeg dana Kopaonik biznis foruma rekao je da je u fokusu razgovara i od značaja za Tigar a.d. tema o restrukturiranju državnih preduzeća o čemu je govorio državni sekretar Ministarstva privrede Milun Trivunac. Na panelu o restrukturiranju državnih preduzeća na kome su navedeni najbolji primeri privatizacije zaključeno je da država imala uspeha u tom procesu što je je prema rečima generalnog direktora Ilića ohrabrujuće i za kompaniju Tigar a.d. u godinama koje dolaze.

Na forumu učestvuju i brojni ministri u Vladi Republike Srbije kao i specijalni gosti i predavači. Ovogodišnji Kopaonik biznis forum prvi put će trajati četiri dana, od 4. do 7. marta, a centralna tema je - "Šta posle fiskalne konsolidacije: Kako fiskalnu stabilnost merama ekonomske politike pretvoriti u održiv rast i razvoj? Već dve i po decenije postojanja Kopaonik biznis foruma hiljade ekonomista, političara, diplomata, biznismena i predstavnika medija sastaju se na Kopaniku, sa idejom da odgovore na najveće izazove srpske ekonomije.


[vrh]

TIGAR A.D. KAO POKRETAČ DRUŠTVENOG RAZVOJA
NIŠ, 28.02.2018.


Tigar a.d. učesnik je okruglog stola o ulozi kompanija i njihovim mogućnostima za ulaganje u razvoj i napredak društva. Okrugli sto održan je u organizaciji "Propulsion. fund"-a, sa temom- ključna uloga kompanija u kreiranju budućnosti društva u kome posluju.

Marija Milentijević, šef kabineta generalnog direktora rekla je da je ovim učešćem Tigar a.d. prepoznat kao društveno odgovorna kompanija i kao primer dobre prakse poslovanja kompanija u jugoistočnoj Srbiji. Na okruglom stolu predstavljen je model društveno odgovornog poslovanja kompanije Tigar a.d., koji posluje u skladu sa medjunarodnim standardima u ovoj oblasti, u skladu sa svojim internim aktima i u skladu sa etičkim kodeksima svojih kupaca.

Na tribini su učestvovali i predstavnici kompanije Leoni Wiring System Southeast d.o.o., predstavnik Sektora ekonomije i spoljne trgovine Ambasade SAD u Beogradu kao i predstavnik udruženja "Eneca".[vrh]

PROIZVODNI PROGRAM TIGRA A.D. ZA NAMENSKU INDUSTRIJU IZLOŽEN U KASARNI „TOPČIDER“
BEOGRAD, 01.03.2018.


Kompanija Tigar AD predstavila je juče svoj proizvodni program namenske industije u kasarni "Topčider" u sklopu analize logističke podrške Vojske Srbije za 2017godinu.

Učesnici analize Ministarstva Odbrane RS imali su priliku da u holu sale Doma Garde, pogledaju izložbu remontovanih i modernizovanih logističkih sredstava i opreme koji se koriste u jedinicama Vojske Srbije.
Prema rečima Vladimira Ilića generalnog direktora delegacija kompanije Tigar a.d. predstavila je potpisane ugovore sa Ministarstvom odbrane u 2017. i 2018. godini, sa vazduhoplovnim savezom “Moma Stanojlović” Batajnica i Jugoimportom SDPR Beograd. Pored toga predstavljeni su aktuelni proizvodi Tigra a.d.- zaštitna i radna obuća i balistički blokovi, kao i razvojni projekti Tigra a.d. sa Vojskom Republike Srbije iz prethodnog perioda.
Pored Tigra a.d., remontnih zavoda iz Kragujevca i Čačka i Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović", svoj proizvodni program predstavile su i privatne kompanije.[vrh]

GLASAJTE ZA "TIGAR OBUĆU"
PIROT, 19.02.2018.

U toku je glasanje za najbolje korporativne i robne brendove Srbije, koje se odvija na sajtu www.najboljeizsrbije.com .

Tigar obuća nominovana je u kategoriji Robni brend: Odeća, tekstil i obuća.

Glasanje se odvija na sajtu www.najboljeizsrbije.com , i traje do 28. februara 2018. godine
Potrebno je da se registrujete na sajtu akcije, zatim na svoju mejl adresu dobijate link čijim se aktiviranjem omogućava glasanje.

GLASANJE:
Korak1 - registrujte se
Korak 2 - nakon registracije odaberite kategoriju (Sa leve strane) u kojoj je nominovana Tigar obuća:
Robni brend-Odeća, tekstil, obuća.

Klikom na sliku-naziv brenda biće Vam omogućeno da pročitate dodatne informacije o Tigar obući, a izborom opcije Glasajte dali ste svoj glas!

Vašim glasom i zajedničkim učešćem u akciji, Tigar obuća može poneti prestižno priznanje "Najbolje iz Srbije" ![vrh]

DIREKTOR REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE NIŠAVSKOG, PIROTSKOG I TOPLIČKOG OKRUGA POSETIO TIGAR A.D.
PIROT, 07.02.2018.


Predsednik RPK Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga Aleksandar Milićević posetio je danas kompaniju Tigar a.d. i tom prilikom se upoznao sa proizvodnim procesom i kapacitetima kompanije.

Nakon razgovora sa Vladimirom Ilićem, generalnim direktorom kompanije Tigar a.d. usledio je sastanak u sali gradske uprave sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem. Pored direktora Ilića i direktora Milićevića, sastanku su prisustvovali i načelnica UO Pirot Dragana Tončić i direktor Slobodne zone Pirot Dragan Kostić.
U okviru službene posete direktor RPK Aleksandar Milićević obišao fabriku obuće i upoznao se sa proizvodnim procesom i kapacitetima Tigra a.d.[vrh]

DELEGACIJA TIGRA NA POSLOVNOM FORUMU SLOVENIJA-SRBIJA
LJUBLJANA, 01.02.2018.


Povodom četvrtog zajedničkog sastanka Vlade Republike Slovenije i Republike Srbije, delegacija kompanije Tigar a.d. predvodjena generalnim direktorom Vladimirom Ilićem učestvovovala je juče na poslovnom forumu Slovenija - Srbija u Ljubljani.

Vladimir Ilić, generalni direktor kompanije Tigar susreo se sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Miro Cerarom sa kojim je imao priliku da razgovara o potencijalima kompanije Tigar i mogućnostima saradnje na slovenačkom tržištu.

Skup je okupio više od stotinu slovenačkih i srpskih privrednika koji su se na sektorskim poslovnim susretima upoznavali i predstavljali proizvode i izvozne potencijale svojih kompanija.

Učešće na poslovnom forumu u Sloveniji od velikog je značaja za kompaniju Tigar i srpske privrednike uopšte jer su se otvorile nove perspektive u saradnji dveju zemalja.[vrh]

PIROTSKI TIGAR U OSVAJANJU ŠVEDSKOG I DANSKOG TRŽIŠTA
INOSTRANSTVO, 24.01.2018.


Delagacija kompanije Tigar a.d. iz Pirota, predvodena Vladimirom Ilicem, generalnim direktorom Kompanije, obišla je strateške kupce i potencijalne partnere u Švedskoj i Danskoj u cilju povecanja proizvodnje, kvaliteta proizvoda i prodaje za tekucu godinu i predstojeci trogodišnji period.

Sa kompanijom “Ilse Jacobsen” liderom u proizvodnji modne odece i obuce u Skandinaviji, kompanija Tigar ugovorila je realizaciju od oko 50.000 pari obuce, u vrednosti od 1.200.000 eura i to sa perspektivom rasta od 15-20% u 2019. i 2020 godini.

Prema recima generalnog direktora Vladimira Ilica na osnovu pregovora sa švedskom firmom “Wise Shoes”, pirotski Tigar bi od avgusta ove godine trebalo da krene sa probnom proizvodnjom novog proizvoda-patike od gume, koje bi se u prodaji pojavile u sezoni jesen/zima 2018.

U domenu gumene obuce, švedska firma “Shepherd” planira da realizuje do 2.000.000 eura u 2018. godini, sa znacajnim udelom proizvodnje pirotske kompanije Tigar a.d. Za švedsko tržište pirotski Tigar proizvodi standardni zaštitni program pod brendom L&N, a osim toga pod brendom Sulman, proizvodi i kompletan asortiman “leisure boots”, sportski i modni program. Tokom posete, sa firmom “Shepherd” pregovaralo se i o uvodjenju decijeg programa koji bi zahtevao zajednicko ulaganje i moguce partnerstvo dveju kompanija.

Direktor Ilic je istakao da je obilazak tržišta skandinavskih zemalja i ugovaranje uslova poslovanja deo aktivnosti koje kompanija Tigar iz Pirota preduzima u cilju realizacije planova za 2018. godinu, ali i povecanja proizvodnje i kvaliteta proizvoda za predstojeci trogodišnji period. Planirani proizvodi su u potpunosti uskladeni sa zahtevima tržišta i mogucnostima proizvodnog procesa fabrike pirotskog Tigra.[vrh]

AKTIVNOSTI KOMPANIJE TIGAR POVODOM OBELEŽAVANJA DANA TIGRA
PIROT, 16.01.2018.


Povodom 82. rođendana kompanija Tigar AD je tokom decembra organizovala niz aktivnosti u kojima su bili darivani vrtići, školarci kao i socijalno ugrožene grupe.

U decembru, vrtićima su podeljene lopte i slatkiši. Doček u vrtiću „Čika Jova Zmaj” upotpunjen je prelepom dečijom priredbom o fabrici Tigar.Korisnicima usluga dnevnog boravka „Sunce“ i deci porodica iz osetljivih društvenih grupa u Strelcu, kompanija Tigar poklonila je čizme i paketiće.Za osnovne i srednje škole u Pirotu Tigar je organizovao nagradni konkurs sa temom KAD KAŽEM PIROT MISLIM NA TIGAR.

Ideja je bila da deca upotrebe svoju kreativnost maštu i pokažu nam šta za njih znači Tigar u Pirotu, koristeći razne tehnike (crtanje, slikanje i kolaž) kao i foto konkurs gde su se birale najkreativnije fotografije.

Autori najuspelijih radova dobili su vredne nagrade, a u susret Novoj godini sva nagrađena deca dobila su i novogodišnje paketiće. Škole čiji đaci su učestvovali na konkursu, dobili su donaciju iz tigrovog sportskog programa u cilju promocije zdravog načina života.Koncept obeležavanja 82. godišnjice Tigra podrazumevao je i tradicionalne prijeme za poslovodstvo, Samostalni sindikat Tigra i penzionere. U okviru Dana Tigra posebna priznanja bila su uručena najboljim pojedincima za kvalitet rada kao i jubilarne nagrade zaposlenima za 10, 20 i 30 godina rada.

U okviru aktivnosti na Pi kanalu je išao i nagradni kviz za naše sugrađane. A tradicionalno, Tigar je na nivou kompanije organizovao i akciju dobrovoljnog davanja krvi gde se na ovaj način pomaže lokalnoj zajednici.[vrh]
nazad na vrh
Tigar AD KATALOZI
KATALOZI PROIZVODA
© Tigar Corporation - Pirot, Serbia 2015