SRPSKI      ENGLISH
TIGAR a.d.
TIGAR meni
PROIZVODNI ENTITETI
PRODAJA
PROMO SPOT
Maniera Lux
   Medija centar / Aktuelno  

AKTUELNO

USVOJEN UPPR ZA TIGAR A.D.
NIŠ, 07.04.2015.


Dana 07.04.2015. održano je ročište u Privrednom sudu u Nišu, na kojem je većinskom odlukom poverioca usvojen UPPR Tigra a.d.


Centar za komunikacije Tigar a.d.
[vrh]

TIGAR INVESTIRA MILION EVRA U FABRIKU GUMENIH SMESA
BEOGRAD, 27.03.2015.


Kompanija Tigar a.d. iz Pirota investiraće više od milion evra u izgradnju novog fabričkog pogona za proizvodnju gumenih smesa koje su od suštinskog značaja za proizvodnju gumenih proizvoda. Predstavnici kompanije Tigar a.d. potpisali su ugovor o saradnji na ovom projektu sa kompanijom Delta inženjering koja je izvođač radova.

„Ovakva investicija naše kompanije i izgradnja novog pogona veliki su izazov i čast, a zadovoljstvo nam je i što smo postigli dogovor o saradnji sa eminentnom kompanijom kao što je Delta inženjering. Novi poslovni poduhvat veoma je važan za kompaniju Tigar a.d. i siguran sam da ćemo zajedničkim trudom i zalaganjem doći do odličnih poslovnih rezultata“, rekao je Nebojša Đenadić, generalni direktor kompanije Tigar a.d.

Projekat izgradnje objekta za proizvodnju gumenih smesa biće realizovan u dve faze. U prvoj fazi radiće se na izgradnji proizvodnog pogona fabrike za proizvodnju gumenih smesa, dok je za drugu fazu planirana izgradnja magacina sirovina.

„Ovaj objekat nove namene veoma je značajan za Tigar iz mnogo razloga, a upravo tu će se preseliti veliki deo opreme i instalirati nova oprema koja je od suštinskog značaja za proizvodnju. Zadovoljni smo ostvarenom saradnjom i očekujemo da već za mesec dana krenemo sa pripremnim radovima“, rekao je Vojislav Todorović, predsednik Grupacije Delta inženjering.

Površina proizvodnog pogona novog objekta iznosiće 1700m², a ukupna površina na kojoj će fabrika biti izgrađena iznosi 3000m².[vrh]

POSLOVNI REZULTATI TIGRA BELEŽE POZITIVAN TREND
PIROT, 06.03.2015.


Zavisna preduzeća u okviru korporacije Tigar a.d. bez preduzeća u inostranstvu, ostvarila su negativan poslovni rezultat u iznosu od 19,2 miliona dinara za period januar-decembar 2014. godine. U poređenju sa 2013. godinom kada je poslovni rezultat bio negativan za 193,8 miliona, ovo je poboljšanje u iznosu od 174,6 miliona.

Prema preliminarnim rezultatima, matična kompanija i svih 11 zavisnih društava u zemlji, ostvarilo je značajno bolje rezultate u odnosu na 2013.

Najveća fabrika u okviru korporacije, Tigar Obuća iako negativan, ima bolji poslovni rezultat u odnosu na 2013, za blizu 50 miliona dinara. Pozitivan poslovni rezultat ostvarila je matična kompanija sa komercijalnim entitetom, kao i većina uslužnih entiteta, Slobodna zona, Poslovni servis, Tigar Ugostiteljstvo, Tigar Obezbeđenje i Tigar Inter risk.

Gledano po mesecima, oktobar je tradicionalno jedan od uspešnijih perioda, kada poslovni sistem Tigar beleži preko 30 miliona pozitivnog poslovnog rezultata, 2013. god – 34,4, a 2014 – 33,6 miliona dinara.

Prihod od prodaje u poslednjem kvartalu 2014. iznosi blizu 6,4 miliona evra, što je za 11 odsto više u odnosu na treći kvartal iste godine.

Početak 2015. godine takođe pokazuje pozitivan trend, kada eksterna prodaja beleži rezultat od 2,13 miliona evra ili za trećinu više u odnosu na januar 2014. godine, od čega je 1,25 zabeleženo u izvozu. Najveći rast prihoda zabeležila je Tigar Obuća, od čak 51 odsto. Ambiciozni plan realizacije koji je kompanija sebi postavila u UPPR-u, ne samo da je ostvaren, već je i premašen za 1,23 odsto.

Ono što opterećuje poslovanje kompanije jesu finansijski troškovi, zbog čega se i očekuje da pravosnažnost UPPR-a za matičnu kompaniju što pre stupi na snagu.
[vrh]

PRAVOSNAŽNOST UPPR-a TIGAR OBUĆE d.o.o.
PIROT, 26.11.2014.


Dana 26.11.2014. Rešenje Privrednog suda u Nišu o potvrđivanju UPPR-a za Tigar Obuću d.o.o., postalo je pravnosnažno.


Centar za komunikacije Tigar a.d.
[vrh]

Predsednik Srbije i ministar privrede u poseti Tigar Obući
PIROT, 10.10.2014.


Kompaniju Tigar a.d. posetili su predsednik Republike Tomislav Nikolić i ministar privrede Željko Sertić. Ovom prilikom obišli su Tigar Obuću, a u razgovoru se radnicima predsednik Srbije istakao je da je veoma značajno što je ova fabrika sačuvana i da je očigledno da će ova fabrika opstati i izaći iz svih teškoća u kojima se nalazi.

- Prolazimo kroz period kada se suočavamo sa problemima i mi na vlasti i vi zaposleni. Činjenica je da u Srbiji ima mnogo fabrika koje ne rade. Vi imate proizvod i brend, dobre uslove za rad, zarađujete za sebe i svoje porodice i ja se uopšte ne sekiram za budućnost vaše fabrike, rekao je Nikolić.

Zahvaljujući predsedniku Tomislavu Nikoliću na poseti, direktor korporacije Tigar Nebojša Đenadić, govorio je o trenutnoj situaciji u kompaniji i istakao da će uz podršku države i ugovorenih poslova, Tigar a.d. biti kompanija kao nekad.

Pored predsednika Republike i ministra privrede, Tigar Obuću posetili su i drugi najviši funkcioneri Vlade Srbije


Centar za komunikacije Tigar a.d.
[vrh]

TIGAR A.D. NA PUTU OPORAVKA
PIROT, 29.09.2014.


U Privrednoj komori Srbije, 26. septembra, menadžment kompanije Tigar A.D. predstavio je Unapred pripremljen plan reorganizacije u skladu sa kojim će kompanija poslovati u narednih 7 godina.

Na konferenciji za medije predstavljeni su ključni pokazatelji poslovanja u prethodnom periodu kao i planovi kompanije za naredni period.

Usvajanjem plana potvrđena je stabilizacija poslovanja, očuvanje radnih mesta i pre svega dalji poslovni razvoj – naglasio je Nebojša Đenadić, generalni direktor Tigra AD.

Rezultati koje je kompanija ostvarila u prvih 6 meseci ove godine su ohrabrujući, prodaja programa obuće je za 23% veća u odnosu na isti period prošle godine. Prodaja Tigrovih proizvoda u prvih 6 meseci iznosila je 861 milion dinara.

Pri kraju je izrada projektne dokumentacije za izgradnju nove fabrike gumene smeše, koja je neophodna fabrici Obuće. Ova investicija bi se realizovala iz sopstvenih sredstava – objavio je Nebojša Đenadić na konferenciji za medije.
[vrh]

DONACIJA GUMENIH ČIZAMA UGROŽENIM PODRUČJIMA
PIROT, 27.09.2014.


Usled teške situacije u Istočnoj Srbiji izazvane poplavama i vremenskim nepogodama, Tigar Korporacija je i ovog puta pokazala spremnost da pomogne ugroženim područjima.

Donacija od 1.500 pari čizama danas je upućena Kladovu, Negotinu i Majdanpeku.

Tigar a.d. kao društveno odgovorna kompanija želi i ovom donacijom da podstakne i druge privredne subjekte da pomognu stanovnicima Istočne Srbije, kao i da apeluje na sve zainteresovane da pruže pomoć ugroženom stanovništvu.


Centar za komunikacije Tigar a.d.
[vrh]

USVOJEN UPPR za Tigar Obuću d.o.o.
PIROT, 23.09.2014.


Dana 23.09.2014. održano je ročište u Privrednom sudu u Nišu, na kojem je većinskom odlukom poverioca usvojen UPPR Tigar Obuće d.o.o.


Centar za komunikacije Tigar a.d.
[vrh]

IZJAVA GENERALNOG DIREKTORA
PIROT, 15.09.2014.


Komentarišući prošlonedeljno značajnije trgovanje akcijama kompanije Tigar, generalni direktor Nebojša Djenadić je za kompanijski sajt izjavio da je i sam bio iznenadjen pre svega obimom istrgovanih akcija a potom i pozitivnim pomakom cene akcija, koja je u tri dana skočila blizu 24 procenata, pri čemu je trgovano sa 2,6% kapitala, što je najveći obim još od oktobra 2013. godine.

Kako navodi, ova kretanja na trzištu kapitala su izazavala brojne reakcije, investirora ali i naših poverilaca, pre svega iz bankarskog sektora, imajući u vidu da je pred Tigrom takozvani UPPR postupak. Moji saradnici i ja smo krajem nedelje imali desetak poziva i mejlova sa pitanjem - šta se dešava sa Tigrom? U cilju blagovremene informisanosti i poštujući načelo ravnopravnog tretmana svih zainteresovanih, želim da istaknem da Tigar a.d. jedan duži period ima stabilno poslovanje, pre svega u delu snabdevenosti repromaterijalom, što nam umnogome olakšava servisiranje potreba kupaca. Više puta sam i dosad naglašavao da kompanija ima ogromno razumevanje i podršku kako kupaca, tako i svih partnera u lancu i da nam to omogućava da i na unutrašnjem planu sprovedemo brojne mere u cilju racionalizacije poslovanja i unapredjenja kvaliteta proizvoda i usluga. Očigledno je da Tigar ima proizvodni program koji je potreban tržištu. Očekujem da poslovanje u trećem kvartalu još izraženije valorizuje napore koje činimo.

Želim da verujem da je i investiciona javnost prepoznala ove napore, pa zašto da ne i dosadašnje rezultate koje smo postigli. Iako je trenutna vrednost kompanije na berzi daleko ispod njene realne vrednosti, u ovom trenutku naš imperativ je dalji rast poslovnog rezultata, što u konačnom jeste i osnov za dalji rast cene na berzi, zaključuje Djenadić.

[vrh]

UNAPRED PRIPREMLJEN PLAN REORGANIZACIJE
PIROT, 25.07.2014.


U skladu sa teškom finansijskom situacijom i nelikvidnošću sa kojom se Tigar susretao u prethodnom dvogodišnjem periodu, na vanrednoj sednici Skupštine akcionara Tigra a.d. 14.04.2014.godine doneta je Odluka o podnošenju predloga za pokretanje stečajnog postupka reorganizacijom u skladu sa Unapred pripremljenim planom reorganizacije.

Na osnovu odredbi člana 155. do 173. Zakona o stečaju i Odluke Nadzornog odbora Tigra a.d. od 28.05.2014. Unapred pripremljen plan reorganizacije za Tigar a.d. kao i za proizvodni entitet Tigar Obuću predat je Privrednom sudu u Nišu, dana 29.05.2014.godine.

Privredni sud u Nišu je dana 06.06.2014. potvrdio prihvatanje UPPR-a, doneo Rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka i imenovao privremene stečajne upravnike.

Zakazana su ročišta za Tigar a.d za 07.08.2014. i Tigar Obuću za 13.08.2014.godine.

Cilj ovog Plana je određivanje strategije i način rešavanja problema sa kojima se Društvo trenutno suočava, kao posledicom loših poslovnih Odluka iz prethodnog perioda, njihovo rangiranje po težini, hitnosti i definisanje puteva i prioriteta u rešavanju a sve u cilju dugoročnog ozdravljenja Društva.

Ovaj Plan predstavlja jedan od koraka u procesu restrukturiranja i revitalizacije Društva, koji će rukovodstvo realizovati u narednom petogodišnjem planu.

[vrh]

DONACIJA GUMENIH ČIZAMA NAJUGROŽENIJIM PODRUČJIMA
PIROT, 26.05.2014.

Tigar a.d. kao i poslovni partneri Tigra prepoznali su potrebu o neophodnosti donacije adekvatne obuće, hrabrim ljudima koji su na terenu i koji bez predaha već danima pomažu najugroženijima.

Do 23.05.2014. donirano je 17.425 pari čizama i to:

Tigar a.d. Pirot 10,134
Tigar Tyres d.o.o. Pirot 2,646
Fidensconsulting d.o.o 80
Bambi a.d. Požarevac 500
Knjaz Miloš a.d. Aranđelovac 500
Dunav Osiguranje a.d.o. Beograd 1,445
Snajper d.o.o.Beograd 200
Opština Pirot 1,200
Opština Knjaževac 200
Slobodna Zona Pirot 150
Panonija Global 25
Gradnja Promet 25
Nacional Servis d.o.o. Niš 50
Pirotehna d.o.o. 50
Nessk Pirot 10
Piroteks Triko d.o.o. 40
Visokpromet d.o.o. 70
D-Company 100
UKUPNO DONACIJE 17,425


Ove donacije su otišle ka Sektoru za Vanredne situacije, Kriznim Štabovima Opština (Loznica, Čačak, Valjevo, Šabac, Svilajnac, Paraćin, Varvarin, Krupanj, Smederevska Palanka, Lajkovac, Obrenovac...), Ministarstvu odbrane, Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu poljoprivrede, MUP-u Srbije, MUP-u Republike Srpske, MUP-u Pirot, MUP-u Beograd (Žandarmeriji i Protivterorističkoj jedinici), Gradskoj upravi Begrad, Crvenom krstu Mladenovac...


Centar za komunikacije Tigar a.d.
[vrh]
nazad na vrh
TIGAR meni
Beogradska berza TIGR
Kvote, informacije, grafikoni

Datum: 27. maj 2015.
Cena: 76 din.
Obim: 28
TIGAR AD
Izveštaj o poslovanju za period januar-decembar 2014. godine
Informator o izdavaocu za period januar-decembar 2014. godine
Izveštaj o poslovanju za period januar-septembar 2014. godine
Izveštaj o poslovanju za period januar-jun 2014. godine
Izveštaj o poslovanju za period januar-mart 2014. godine
SKUPŠTINA AKCIONARA
Informacija od bitnog značaja o redovnoj Skupštini akcionara 2015.
V E S T I

USVOJEN UPPR ZA TIGAR A.D.
TIGAR INVESTIRA MILION EVRA U FABRIKU GUMENIH SMESA
POSLOVNI REZULTATI TIGRA BELEŽE POZITIVAN TREND
PRAVOSNAŽNOST UPPR-a TIGAR OBUĆE d.o.o.
Predsednik Srbije i ministar privrede u poseti Tigar Obući
TIGAR A.D. NA PUTU OPORAVKA
DONACIJA GUMENIH ČIZAMA UGROŽENIM PODRUČJIMA
USVOJEN UPPR za Tigar Obuću d.o.o.
IZJAVA GENERALNOG DIREKTORA
UNAPRED PRIPREMLJEN PLAN REORGANIZACIJE
DONACIJA GUMENIH ČIZAMA NAJUGROŽENIJIM PODRUČJIMA
(c)Tigar Corporation - Pirot, Serbia 2006