SRPSKI      ENGLISH
TIGAR a.d.
vertikalni meniTigar news ticker

AKTUELNO

NAJBOLJI RADNICI U 2015. GODINI
PIROT, 25.12.2015.


U okviru Dana Tigra posebna priznanja uručena su najboljim pojedincima za kvalitet rada u svim celinama kompanije.
Uručivane su i jubilarne nagrade zaposlenima za 10, 20 i 30 godina rada.Pored toga, svi zaposleni učestvovali su u nagradnoj igri, a pobednik je osvojio vikend za dve osobe u Hotelu Stara.[vrh]

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI
PIROT, 21.12.2015.


Aktiv DDK Tigra a.d. se pridružio obeležavanju 80 godina Kompanije i 16.12.2015.god. organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi na lokaciji Tigar III.

Zaposleni su se odazvali u velikom broju i još jednom pokazali da ovu Kompaniju čine humani i vredni ljudi uvek spremni da pomognu drugima, trajno posvećeni istinskim ljudskim vrednostima.[vrh]

DAN TIGRA
PIROT, 16.12.2015.


Povodom 80. rođendana Tigar je za sve učenike pirotskih osnovnih škola i srednjih škola organizovao konkurse a autori najuspelijih radova dobili su vredne nagrade u vidu knjiga, školskog pribora i čizama, koje su im uručene u Galeriji Čedomir Krstić 15. decembra, gde su nastupili i polaznici Muzičke škole „Dragutin Gostuški“.Za sve učenike nižih razreda pirotskih osnovnih škola organizovan je likovni konkurs na temu Jesenje čarolije. Svi nagrađeni radovi izloženi su u Galeriji među kojima se posebno izdvajaju radovi koji su osvojili specijalne nagrade za originalnost i kreativnost.Za učenike viših razreda osnovnih škola organizovan je literarni konkurs na temu Čizma i opanak u tradiciji našeg naroda. Među nagrađenim radovima istakao se rad Jovane Minčić, dobitnice prve nagrade u V razredu, koja je ovom prilikom pročitala svoj rad.U Galeriji su izložene i nagrađene fotografije srednjoškolaca za koje je organizovan foto konkurs na temu Jesen u Tigrovim čizmama.Svim školama u Pirotu kompanija Tigar povodom svog 80.rođendana poklanja lopte za nastavu fizičkog vaspitanja.
[vrh]

DAN OTVORENIH VRATA
PIROT, 11.12.2015.


Povodom obeležavanja 80 godina postojanja i rada kompanije Tigar a.d. pored mnogobrojnih planiranih aktivnosti danas je organizovan Dan otvorenih vrata. Zaposlene su na svojim radnim mestima posetili clanovi njihovih porodica, a obišli su i fabriku obuce, gde su se upoznali sa celim proizvodnim programom.Interesovanje je bilo veliko, a među posetiocima je bilo najviše dece, koja su imala priliku da uđu u kamion vatrogasne jedinice i uključe sirenu, a vatrogasci su im demonstrirali gašenje požara.

[vrh]

80 GODINA POSTOJANJA KOMPANIJE TIGAR
PIROT, 09.12.2015.


Kompanija Tigar je tokom decembra organizovala niz akcija pod sloganom 80 poklona deci našeg grada u skladu sa politikom društvene odgovornosti. U cilju promocije zdravog načina života kompanija je mališanima u svim objektima PU Čika Jova Zmaj poklonila lopte.Štićenicima Dnevnog boravka za decu sa invaliditetom Sunce poklonjene su gumene čizme.Za sve učenike nižih razreda pirotskih osnovnih škola organizovali smo likovni konkurs na temu Jesenje čarolije, dok je za učenike viših razreda predviđen literarni konkurs na temu Čizma i opanak u tradiciji našeg naroda. Srednjoškolcima je namenjen foto konkurs na temu Jesen u Tigrovim čizmama. Autori najuspelijih radova dobiće vredne nagrade u vidu knjiga, školskog programa i čizama, koje će im biti uručene u Galeriji Čedomir Krstić 15. decembra, gde će nastupiti polaznici Muzičke škole.U periodu od 1. do 20. decembra, svake srede na Naxi Plus radiju Tigar organizuje nagradni kviz za sve verne slušaoce.
[vrh]

PRIPAJANJE PROIZVODNIH PREDUZEĆA MATIČNOM DRUŠTVU
PIROT, 23.09.2015.


Od momenta pravosnažnosti UPPR-a, 1. jun 2015, kompanija Tigar a.d. iz Pirota intenzivno radi na implementaciji programa reorganizacije i servisiranju obaveza shodno odredbama ovog plana.

Ključ realizacije UPPR-a, ističu u kompaniji, jeste dugoročna održivost biznisa. Iako polugodišnji rezultati pokazuju rast poslovnih prihoda od 7 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kao i bolje poslovne rezultate kako svih članica Tigar grupe, tako i na konsolidovanom nivou, pred nama je još mnogo izazova i strateških odluka u cilju očuvanja sistema. Unapred pripremljeni plan reorganizacije nam pruža više instrumenata i mogućnosti i menadžment kompanije intenzivno radi na njihovoj primeni kako bi finansijsko restrukturiranje dalo rezultat. Tako je 11. septembra Agencija za privredne registre svojim rešenjem konstatovala statusnu promenu pripajanja matičnom društvu Tigar a.d, proizvodnih jedinica Tigar Obuća, Tigar Tehnička guma i Tigar Hemijski proizvodi, koje su do sada egzistirale kao društva sa ograničenom odgovornošću.

Shodno pomenutom UPPR-u deo sredstava za otplatu duga treba da bude obezbeđen i prodajom dela imovine koja nije neophodna za njenu osnovnu delatnost, a koju je kompanija tokom prošle nedelje pokrenula. Paralelno s ovim, u samoj kompaniji se kontinuirano radi na unapređenju performansi čitavog sistema.
[vrh]

SERTIFIKACIJA INTEGRISANIH MENADŽMENT SISTEMA U TIGAR OBUĆI
PIROT, 01.07.2015.


U Tigar Obući izvršena je sertifikacija IMS - sistema upravljanja kvalitetom, zaštitom životne sredine i zaštitom zdravlja i bezbednosti na radu. Na ovaj način potvrđena je sposobnost preduzeća da može ispuniti zahteve i očekivanja kupaca, a da se pritom ne ugroze kvalitet, životna sredina i zdravlje i bezbednost zaposlenih i korisnika usluga. Sertifikaciju, odnosno proveru usaglašenosti sistema upravljanja kvalitetom, zaštitom životne sredine i zaštitom zdravlja i bezbednosti na radu sa zahtevima standarda ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001, obavila je eminetna i svetski poznata sertifikaciona kuća TUVRheinland. Ocenjivački tim ove kuće, nakon detaljne provere dokumentacije na završnom sastanku, konstatovao je da nema nijedne neusaglašenosti i da se zahtevi sva tri sistema kvaliteta u okviru integrisanih sistema u Tigar Obući u potpunosti primenjuju.

Implementacijom integrisanih menadžment sistema u Tigar Obući povećava se i konkurentska prednost preduzeća i otvaraju mogućnosti za plasiranje proizvoda na nova tržišta.[vrh]
nazad na vrh
Tigar AD KATALOZI
INTERNET PRODAJA
KATALOZI PROIZVODA
© Tigar Corporation - Pirot, Serbia 2015