TIGAR A.D.
Nikole pašića 213
18300 Pirot Srbija
+381 (0)10 / 304 - 000

POSLOVANJE TIGRA U TREĆEM KVARTALU

POSLOVANJE TIGRA U TREĆEM KVARTALU
16.10.2013

Rezultati poslovanja Tigra u trećem kvartalu potvrđuju pozitivni trend iz perioda april-jun ove godine. Ukupna prodaja u trećem tromesečju veća je za 13 odsto u odnosu na prethodni kvartal, a za čak 74 odsto u odnosu na prvo tromosečje. Prodaja Tigrovih proizvoda tokom prvih devet meseci iznosi nešto više od dve milijarde dinara, od čega je izvezeno 50 odsto. Samo tokom septembra u izvozu je ostvareno 147 miliona dinara. Fabrika Tigar Obuća i dalje ima najveće učešće u izvozu, koje u trećem kvartalu iznosi blizu 90 odsto.

Nadzorni odbor kompanije Tigar a.d. usvojio je Program poslovne i finansijske konsolidacije koji će na vanrednoj Skupštini akcionara, tokom novembra, biti predstavljen i akcionarima. Program predstavlja celovit prikaz ključnih problema u poslovanju, uz predlog modela za trajni oporavak sistema.

U uslovima otežane likvidnosti, kompanija kontinuitet u poslovanju ostvaruje kroz znatne mere štednje i povećanje obima proizvodnje. 
Paralelno sa povećanjem isporuka postojećim kupcima u zemlje EU, menadžment kompanije ovih dana intenzivira započete razgovore sa potencijalnim partnerima iz Indonezije. Cilj ovih razgovora je, osim uspostavljanja komercijalne saradnje koja bazira na snabdevanju evropskog tržišta sirovinama iz Inodnezije, i mogućnost zajedničkog ulaganja u neki od postojećih programa Tigra, odnosno nov proizvodni program u oblasti gumarstva.


Naša vizija

Biti kompanija u čijim se vrednostima odražava dostojanstvo i integritet pripadnika i partnera i koja pruža istinski doprinos održivom razvoju.